Världens bästa föräldrar

 

Denna julsäck fylld med dessa godsaker stod i mitt vardagsrum när jag kom hem från jobbet denna kväll. Fick sedan ett sms om att det fanns mer godsaker i kylen och frysen. Bland annat ost och fläskfilé. Min söta mamma (och pappa som snabbt poängterade att det var han som fixat säcken haha). Detta gjorde helt klart min kväll. Överraskningar i vardagen, underbart. Tack så hemskt mycket. Jag älskar er!


2009

Året börjar gå mot sitt slut. Det har varit ett bra år. Ett år av många njutningar. Tänkte försöka sammanfatta vad som skett det senaste året. Mest för min egen skull. Men för all del, läs och njut även du.

Klev in i studentlivet, på riktigt denna gång. Hoppade på sjuksköterskeprogrammet.
Firade ett år i lägenheten.
Firade två år som anställd på jobbet.
Firade att prövotiden för körkortet gick ut.

Blev moster för andra gången.
Blev gudmor för första gången.

Jag fyllde 20 år. Systembolaget here we come.
Firade min 20 års dag i USA. På en rockclub in Boston.

Åkte ensam till USA.
Fastnade i tullen på vägen ner.
Besökte tre delstater.

Baby boom i Sundsvall. Min vän Marie fick en liten Eira. Gamla klasskamrater från gymnasiet, Anna, Lina och Carro fick barn. Tre små söta pojkar. Min gamla simtränare fick barn. Två gamla simkamrater fick barn.

Mitt älskade syskonbarn blev 1 år.
Alla nära och kära blev ett år äldre.

Två dödsfall.
En begravning.
Två studentfiranden.

Gatufesten i dagar tre.
Härefestivalen.

Långseletripp.
Stockholmstripp.
Göteborgstripp.
Boråstripp.
Östersundstripp.

Jon McLaughlin, Boston.
Håkan Hellström på Liseberg, Göteborg.
Lars Winnerbäck på sporthallen, Sundsvall.

Stina återvände från USA.
Ida likaså.
Carro flydde fältet till Göteborg.
Ida och Arvid flyttade till Malmö.

Fann en nygammal vän, Klaris.
Fick en hög nya vänner.

Anna, min bästaste Anna. Vännen med lika rubbningar i hjärnan som mig. haha. Obotligt störda, men glada för det. Likheterna är stora. Båda följde fame factory som besatta. Båda har migge. Båda gillar Håkan. Båda har blå arbetsuniform. Båda är embolimedlemmar. Båda har sjuk humor. Båda har lätt till skratt. Jag gillar min Anna.

Iza. För bra för att skriva om! Jag citerar: "
Var med mig och du kommer aldrig få tråkigt!". Så sant som det är sagt.

Alla arbetskamrater som jag började umgås med även privat.
Klasskamrater.
Indalsfolket. Med gulliga Marie i spetsen (ingift indalare, viktigt att poängtera)




Låtar:
Lady Gaga - Bad romance
Taio Cruz - Break your heart
Black eyed peas - I gotta feeling
David Guetta, Kelly Rowland - When loves takes over
Katy Perry - Hot N Cold
John Me - Love Is My Drug
P!nk - Please Don’t Leave Me
Milow - Ayo Technology

Album:
Lars Winnerbäck - Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen
KENT - Röd

Önskelista till ALLA

Presentkort fungerar alltid. H&M. KappAhl. IKEA. Birsta City. Stenstan. DinSko. Strumpor (ej tubsockor, dvs. inga reklamstrumpor från intersport) strl 37-39. Middagar hos diverse personer går också bra att ge mig. Maria i hus 10 känn dig träffad ;) Tatuering. Pengar till en. Jag vill inte gärna att ni ska göra den på mig ;) Braständare

Jag gillar smycken. Av alla dess färger och former. Skor. Jag har börjat avancerat mig upp på klack, MEN i så fall ska gärna klacken vara bred så jag kan behålla min balans. Storlek 38. Toppar. Storlek S alternativt 36 brukar bli bra. Men så beror det på affär, kvalité och passform. Kan ibland bli lite trångt över brösten. Ta med en provdocka så brukar det fungera perfekt.

Behov av något till hemmet är jag inte, vad jag kan komma på. Mina 42 kvadrat börjar bli ganska fylld till bredden. Så jag vet inte om jag får plats med så mycket mer.
Men ni får fortfarande ge mig en resa. Vart som helst. Helst till Thailand. Eller USA. Eller Gambia. Ja Stockholm går också bra, men då ska gröna lund vara inräknat. En Citroen C3 går också bra. Svart eller silverfärgad. Absolut inte babyblå.  En heldag med delfiner på Kolmården går också bra att ge mig. Eller ett dykarcertifikat.

Haha suck vad jag är värdelös på att göra önskelistor. Vet du hur länge jag suttit med dessa? Jag menar, vem önskar sig en braständare? Men nu har väl dom flesta fått en egen, personlig önskelista de kan kika på ;) Fast överraskningar uppskattas. Jag lovar ni besitter nog någon bra sak jag behöver och vill ha men som jag själv inte vet om än ;)

Önskelista till Annis pannis


149:- Cubus


199:- Skopunkten
Storlek 38


129:- Gina Tricot

 

 

 

Svart långärmad tunn tröja.
Storlek S
(min är sönder, så jag kan ta en av dina tre haha)

 

 

 


Önskelista till mamma

 



Fotsalva CCS
52:- Apoteket



3-dagars gatufesten. Fast 2010 ;)
695:- Entré Sundsvall


Önskelista till Stina


69,5:- KappAhl

 

 

 

59:- Lagerhaus (finns även i vit)




 


Paus i önskandet

Puh ansträngande att skriva önskelistor. Att komma på vad man önskar sig. Speciellt då man redan har alla saker till hemmet, en ganska välfylld garderob ect. Nu ska jag åka iväg på jobbet så jag får fortsätta detta arbete senare ikväll. Så mamma även du kommer få en liten önskelista, du behöver inte vara orolig ;)


Och hej Annis pannis, om du hittat hit nu ;)

Önskelista till Pernilla

 

Smyckesputs. Både guld och silver

 

 

 


Önskelista till pappa

 

 


Önskelista till syster


HM 179:-
Art: 20-2358

 


HM 99:-
Storlek: 36
Art:
77-0917


Önskelista till 17B


HM 99:-
Storlek: 36 (38 funkar också). Vill ha den gröna också ;)
Art: 44-1923




Clasan 149:-
Art: 34-7239



Julafton 2009

Fantastiska jul. Underbar julafton. Lite stressig men så ska det vara. Började med julfrukost hos Lina och Henke för andra året i rad. Det har blivit vår tradition. Himla mysigt. Sedan blev det förmiddagsfika hos Anna, vilket också blivit en liten tradition för mig. Därefter hem till mamma och pappa, lämna av de sista julklapparna och därefter springa över till Svenssons för att lämna deras. Där blev det glöggkalas som tidigare år. Hem lagom till att hinna spela två parti yatzy med mamma och pappa innan Kalle började. Vid fyra droppade resterande familj in genom dörren.

Maten var god som vanligt när mamma gjort den. Det enda jag saknade var en stor fet sallad. Efterrätten var i alla fall gudomligt god. Frukt till all ära. Mums. Sedan var det julklappsutdelning. Tomten kom förbi. Var väl evigheter sedan han stannade vid vårat hus. Men i år gjorde han det. Liam var lite skeptisk till det hela. Men tog emot julklappen, sa tack och satt sig i soffan. Gullunge.
Därefter delade vi ut resterande julklappar. Tror alla blev nöjda med klapparna. Lyckades pricka in årets julklapp på Liam. Mycket nöjd över den insatsen ;)



Gatubarnen



Tomtenissen med sin nya cykel

 


Tomten kommer på besök



Tack så hemskt mycket för alla fina julklappar jag fått detta år! Fick världens finaste armband av Liam och Noel med deras namn ingraverat. Pengar, presentkort, biobiljetter, klocka, smycken, kameragrejer, kläder, spakorg, lotter ect. Fick det jag önskat mig och mer därtill. Det bästa med julen är ju ändå att köpa julklappar åt andra. Se deras lycka när de öppnar klapparna. Jag undrar om jag börjar bli vuxen?


Nu har jag gått på jullov

Äntligen säger jag. Ska jobba sju dagar av tolv. Ska vara hundvakt och husvakt. Ska skriva en rapport. Göra en artikelsökning och ta reda på om artikeln är vetenskaplig och kvantitativ eller kvalitativ. Förbereda ett muntligt framträdande på tio minuter. Träna inför en tenta, dvs lära mig sådär 800 sidor utantill. Vilket underbart jullov. Det är ju så man längtar ;) Ledighet i all ära!

En måndag som kan sammanfattas KAOS

Idag damp det ner tre räkningar som skulle betalas innan jul. INTE okej. Fel att skicka ut i någorlunda tid? Bara att betala och se glad ut. Får väl panta burkar med Ante. Hörde att han skulle samla ihop tusen burkar för att betala lagningen av bilen. Jag får samla ihop tre tusen för betala dagens tre räkningar.

Dagens roligaste måste jag få bjuda på. Ingen har väl missat snökaoset? Julstressen på det. Människokaoset på det. KAOS kan man sammanfatta dagen med. Busstationen var kaos. Hela Navet kryllande av busschafförer, men bussarna lyste med sin frånvaro. När bussen man väntade på äntligen kom, ja då kom det tre av den. Men det är ju en annan histora. I alla fall så står vi och väntar på bussen som Nina och Noe ska åka. Ingen buss kommer. Eller jo alla andra bussar kommer ju, men inte denna. En bilolycka på andra sidan bron som skapar ännu mer kaos i kaoset. Så kommer det en buss inrullandes med skylten "endast avstigning". Helt plötsligt tränger sig en utländsk kvinna förbi med dubbelvagn. Förbi Nina och hennes dubbelvagn. Förbi folkmassan. Bort mot bussen. Bussen som fortfarande har skylten "endast avstigning". Bussen som endast släpper av människor men ingen hoppar på. Bussen vars framdörrar är stängd. Bakdörren är öppen eftersom folk hoppar av. Genom bakdörren slänger sig den utländska kvinnan med tvillingvagnen på. Bussen åker iväg. Bussen åker över bron. Vid rödljusen där bilolyckan skett svänger bussen höger. Inga vanliga bussar svänger höger där. Jag undrar just vart den utländska kvinnan med tvillingvagnen hamnade haha. Hysteriskt roligt.

Ska nog avsluta med lite klagomål på snön. Det är bra med snö. Det blir ljust och fint. Men fel att ge oss lagom med snö? Kompakt snö så man orkar gå? Finns det något jobbigare än att pulsa i lössnö med inget fäste för fötterna. Kan någon bara komma och platta ihop snön?

Annars har det varit en bra dag. Har varit på en otroligt onödig lektion på skolan. Som vanligt. Har myst med Noe på stan. Fikat med Lina och Nina. Strosat runt i lite butiker. Haft Lena på eftermiddagsbesök. Nu kikar jag på Trauma på trean, helt okej. Snart dags att krypa ner och mysa med Liam. Vi ska ju faktiskt upp imorgon bitti och tvätta ;)

Första natten hos moster

Idag är en stor dag. För mig. För Liam. Måndag den 21 december 2009, första natten som Liam sover hos moster.

Eftermiddagen/kvällen som gått: Det ringer på dörren. Jag öppnar dörren. Utanför står du och ler med mamma bredvid dig. Du springer in, får syn på dammsugaren och börjar gå runt och dammsuga med munstycket. Runt, runt. Du hinner inte säga hej då till varken mamma eller pappa. Bara intresserad av munstycket till dammsugaren. En kvart senare får du syn på apaapan, tar upp boken och räcker den till mig. Jag tar emot den och du klättrar upp i mitt knä. Vi läser den en gång. Två gånger. Sedan frågar jag om du vill gå över till Lina och Henke en sväng och säga hej. Vi hoppar i kläderna och springer över. Du är lite skeptisk främst mot Henke som ligger i soffan. Går bättre inne i köket med Lina som trollar fram russin. Russin är gott. Du är inte lika busig som vanligt. Ganska reserverad. Lämnar inte mosters sida. Beror nog dels på trötthet och dels på att du var på ny miljö. Vi går hem, hoppar i pyjamas. Byter blöja och värmer välling. Du tar nappflaskan sätter dig i min säng och äter lite granna. Sedan kollar du på mig, ger mig nappflaskan och vinkar hej då, kryper ur sängen och går till ytterdörren. Jag går ut och hämtar dig, sätter dig i sängen igen, du säger mamma, kliver ner från sängen och går och hämtar apaapan och räcker den till mig. Sedan kryper du upp i min famn. Jag börjar läsa apaapan för dig, samtidigt som du dricker vällingen. När vällingen är slut, ger du flaskan till mig. Jag ställer ner den på golvet. Lägger sedan ner dig på kudden. Du pekar på lampan. Jag tänder den tar och lägger mig bredvid dig och läser apaapan igen. Du ligger helt tyst och kikar på bilderna och lyssnar på historien. Du ligger och rullar tummarna. När boken är slut släcker jag lampan och några minuter senare sover du djupt. Så himla duktig, inget grin på hela kvällen. Inget bus eller bråk. En snäll och gullig ett åring som sover hos sin moster. För första gången. Helt utan sin mamma. Duktiga stora killen!



Nu vågar jag inte lägga mig. Är livrädd att han ska rulla ner bakom sängen. Är livrädd att jag ska rulla på honom så han kvävs. Är livrädd att han ska kvävas av kudden. Varje gång andetagen tystas ut, får jag panik och springer dit och kollar till honom. Mosters stora hjärta. Längtar till han vaknar imorgon bitti. Det är ansträngande att vara på sin vakt, ständigt orolig att andetagen ska upphöra.

En hälsning från mina hjärtan


Till Klaris

Vi är gamla vänner. Vi är även nya vänner. Det är jag och Klara det. Klara läser min blogg. Varje dag. Troget. Hon vet allt som händer i mitt liv. Därför vill jag säga HEJ KLARA, vad roligt att du läser min blogg :D
Eftersom du läser min blogg, tänkte jag bjuda på något roligt. Vad sägs om bilder från back in the days? ;)


Fantastiskt. Vilka minnen. Gamla sådana. Klara gillar att påminna mig om ett hemskt fall jag gjorde under min simkarriär. Saker jag förträngt men som Klara mer än gärna tar fram igen. Det är nästan så att jag åter kan känna känslan av det onda, rädslan att vara förlamad. Mitt tips, dyk aldrig från högsta trampolinen. Om ni dyker från högsta trampolinen, ta inte sats med fötterna. Då blir kraften stark och du får ett överslag och hamnar på ryggen. DET gör ONT. Det kan jag intyga.


Tisdag och det SNÖAR

Införskaffade ytterligare tre julklappar idag på vägen hem från skolan. Man kan ju undra när jag ska stänga igen plånboken. Två små till farmor och en liten till mamma. Var en kär vän som slog in det paketet. Mycket fint blev det. Så nu kan du ju fundera på vart ditt lilla paket kommer ifrån mamma ;) Har väl åtminstone fyra arbetande kompisar i staden du kan välja mellan. Och två besökte jag idag.

Lektionen idag var mindre givande. Vi gick igenom hur man skriver rapport på rätt sätt. Ganska omotiverande. Dels för att jag har annat att göra som känns viktigare just nu och dels för att jag redan mer eller mindre kan det där. Tack vare Helene som använde sig av högskolans rapportsystem på gymnasiet. Guld värt när man börjar på högskola. Tacka vet jag bra svenska lärare. Jag är lite bortskämd på den fronten. På högstadiet hade jag också en skit bra svenskalärare som förberedde oss inför gymnasiet. På gymnasiet fick jag en svenskalärare som förberedde oss för högskolan. Med andra ord, Lina du har mycket att leva upp till om du också ska bli en av mina favorit lärare här i framtiden ;) Men det borde inte bli något större problem då du också växte upp bredvid Frelins metoder.


Det bästa som kunde hända. Länge sedan jag känt mig såhär glad och lättad. Nu ska jag verkligen njuta av detta. Låta det vara min energi som tar mig framåt. Att bli förstådd, någon som tar sig tid för mig och vill göra allt för mig. Fantastiskt. Vilken lättnad. Vilken inspiration. Everything gonna be alright!

Moster/gudmors lillhjärta blir 3 månader



I'm back

Stina poängterade att jag borde uppdatera bloggen. Och visst kan jag göra det. Det är ganska stressigt just nu. Mitt liv. Inte för att mitt liv brukar vara stressfritt någon gång. Jag har en vecka kvar i skolan. Sedan har jag "lov". Ja det finns inget som heter jullov, när man blivit så stor så man går på högskola. Men några dagar ledigt från föreläsningar får man i alla fall. Bättre än ingenting. Men de dagarna antar jag kommer spenderas på jobbet. Inget mig emot, då jag älskar att umgås med vännerna därborta.

I alla fall denna vecka har jag föreläsningar till fem varje dag. Jag ska på ett möte som kan bli väldigt intressant, en julgröt på jobbet och så en begravning. På det ska jag hinna skriva en tenta, påbörja en rapport och hinna julstäda en sista gång inför julen. Sedan ska jag hinna jobba, ha en mysig fika med Stina. Ja som sagt, listan kan göras oändligt lång. Så veckan kommer vara intensiv och springa iväg. Som de flesta andra veckorna gjort den senaste tiden.

Annars flyter livet på. Vad har hänt sedan sist? Jag har pratat extremt mycket med farmor i telefon. Men det är bra. Så hon får prata av sig lite. Bearbeta sin sorg. Jag har skrivit tre tentor, om det inte är fyra? Hur det gått på dem vet jag inte än, får jag väl veta efter jul. En kändes extremt bra i alla fall, bara därför är det väl den som gick åt h-vete haha. Jag har varit i Sthlm med några tjejkompisar. Himla mysigt, om än stressigt. Mycket folk ute i huvudstaden nu i dessa jultider. Jag har varit på två lilla julafton. Ätit julmat. Årets första skinkmacka har glidit ner i magen. Julmust i överflöd. Det är så gott. Julmust abstinens.

Jag har gosat med mina små älsklingar. Liam väcker och knakar. Likaså lillen, som för övrigt blir hela 3 månader imorgon. Vart har tiden tagit vägen? Liam har haft lucia på dagis, världens sötaste lilla gullunge som satt och charmade hela sin släkt. Stolt som en tupp var moster.

Jag har varit med vänner. Fikat, pratat, glott på tv och gjort andra mysiga saker som vänner gör. Några turer på stan och birsta har hunnits med, främst med mamma. Gillar våra turer, blir lite mer intensivt. Vi går in, köper det vi ska ha och går vidare. Inget segande här inte. Träffat gullungen Arvid och hans mamma Ida har jag också hunnit med.

Städat. Julpyntat. Städat lite till. Tvättat. Pluggat. Byggt pepparkakshus borta hos Pernilla har jag gjort också. Sedan att hon ställde min sida in mot väggen, det förstår jag bara inte. Hon skyllde på att dörren var på hennes sida, frågan är om man ska tro det?

Luftslottet som sprängdes har skådads på bion. Många har sagt att den var bra men inte lika bra som föregående filmer. Visst, första filmen slår ju de andra två. Men det är nog för att den är så brutal. Jag tyckte ändå denna film var riktigt bra. Man satt spänd och hoppade till några gånger. Mindre passande då man höll på att kissa på sig ändå.

Lars Winnerbäck har skådats på Sporthallen. Underbar konsert. Underbar öppning på framträdande. Älskade Anna stod bredvid Lasse. Magiskt, som alla andra gånger.

Farmor har blivit ett år äldre så vi har kalasat henne. Som vanligt bjöds det på mat i överflöd. Synd att jag glömmer matlådan nu för tiden. Perfekt att sno med sig lite mat hem när den ändå är supergod.

Jag har tagit TBC spruta och såret varar. Precis som det ska göra. Men lite störande är det ändå. Svårt att veta hur man ska ta hand om det på bästa sätt, så man får så litet ärr som möjligt sedan.

Uppförsbacken börjar sakta plana ut. Några saker kvar att göra sedan är jag back on track igen. Snart har jag bara 2,5 år kvar på utbildningen dessutom. Det senaste halvåret har bara flygit iväg. Skönt. På det sättet att jag pluggat 1/6 nu haha. Ja det är fortfarande drygt och jobbigt att behöva plugga. Jag är mest sugen på att starta livet, arbetslivet på riktigt. Men den dagen kommer också. Förhoppningsvis blir nästa termin bättre. Enligt säkra källor blir den det. Mer varierande studier. Praktik.

Jag funderar på att boka in en semester. Det vore väl något. Kanske till landet USA. Eller kanske landet Thailand. Svåra val att bestämma. Sedan ska man pricka in så man varken missar skola eller jobb. Så var det att finansiera resan på det också. Med andra ord, jag har lite kvar att planera på den biten. Reskompis kanske också vore något. Någon frivillig?

Sedan får man passa på att säga grattis till lägenheten Stina. Ska bli spännande att få komma och se hur ditt nya boende ser ut. Förväntar mig att du alltid bjuder på fika när jag går förbi ;)

Sådär, detta får räcka. Det är väl på ett ungefär vad jag hållit på med den senaste tiden. Förutom att slå in alla julklappar. Jag har varit färdig sedan i början av november. Ändå fortsätter jag handla. Saker som jag springer in i och som jag bara måste köpa till en viss person. Ibland är man lite väl generös. Men pengarna ska rulla har min mamma sagt. Lika bäst att skämma bort människor man älskar.



Det är inte regn som faller

Känns som att det enda jag gjort de senaste året är att gå på begravningar ...
Idag tänker jag vara ledsen. Sakna. Minnas. Känna glädje över att fått haft denna människa i mitt liv, under en sån pass lång tid. Jag är glad att du äntligen fått frid och fått lämna sjukdomen bakom dig. Jag vet att du har det bättre nu. För oss anhöriga är det som att vi förlorar dig på nytt. Denna gång för gott. Jag är så otroligt tacksam över att fått haft dig i mitt liv. Det är inte många som har så bra kontakt med sina farföräldrars syskon, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag är lyckligt lottad.

Dina goda vaniljbullar som inte låg i bullformar. De enorma egenodlade gurkorna. Morotslandet där man fick gå och dra upp morötter. Ärtlandet, mitt paradis. Ugglebo. Den vita verandan. Piff och puff. Ditt skratt. Ditt lugn. Du kommer alltid vara saknad och älskad.



RSS 2.0