Noels dop


Igår var det Noesl dop. Det var så himla fint. Supergullig präst. Glada gäster. God tårta. En superduktig Liam som satt tyst och fint i främre bänkraden med mormor och Lina. Och en superduktig Noel som inte grätt en enda gång och som charmade prästen genom sitt skratt och prat. Ett helt exemplarisk dop. Men sedan valde moster och Pii att stjäla showen innan paketöppningen. Då hade lillebror fått tillräckligt med uppmärksamhet. Liam hade varit superduktig hela dagen. Så det var dags att släppa lös galenpii.

alias Bamse för denna dag. Jag lyckades tyvärr inte fånga Ninas blick på kort, när hon såg Liam i bamsedräkten, men den gjorde helt klart min dag haha


Risk för hepatit A

Vi har jätte intressanta lektioner på skolan just nu. Bakterier. Virus. Vaccin. Immunförsvar ect. Men ibland får man veta mer saker än vad man vill veta. Alla vet vi ju att man inte ska dricka vatten utomlands av den anledningen att det kan vara skitigt vatten. Skitigt vatten = risk att få hepatit A. So far, so good. Men så säger läraren: Hur många av er går och sätter er i baren och tar ett glas cola med is efter en dag på stranden när ni är utomlands? Is = vatten = risk för hepatit A. Sedan är man lite hungrig så man går och köper en frukt. Frukt = vattnad = risk för hepatit A. På kvällen går man ut på en krogsväng. Tar ett drink. Sprit = utspädd med vatten = risk för hepatit A. Med andra ord det är svårt att skydda sig mot alla världens sjukdomar.

Jag är inte rädd att få hepatit A. Jag är inte rädd att få svinis heller för den delen. Får jag det, så får jag det. Onödigt att oroa sig i onödan. Däremot har jag respekt för alla sjukdomar. Så visa respekt för sjukdomen men ingen rädsla är mitt motto.


Hur ska man veta?

Visst, jag har mamma och Lina som kan svara på alla världens frågor. Som alltid vet allting. Har svar på tal. Egentligen är Lina lite smålik min mamma. Jag undrar om mamma fick med sig fel unge hem från BB? Ja men tänk nu om man inte har en smart mamma att tillgå eller en översmart kompis som klarat sig själv så pass länge att hon har svar på typ allt och redan har listat ut hur allting här i den vuxna världen fungerar. Vem ska jag då vända mig till? Jag spiller blåbär på byxorna. Hur tar man bort det på det mest effektiva sättet? Man ska sätta upp en ny lampa. Hur vet man vilken sladd som ska gå till vilket där uppe i taket? Jag hittar en plånbok på backen. Vem ringer jag? Jag ska tvätta. Hur mycket tvättmedel ska jag ha i?

Seriöst finns det ingen handbok till detta? Perfekt projektarbete i skolan. Snälla någon, gör en sån här bok.

Jag spyr

Jag spyr. Ordagrant. Såg en liten liten grej på bänken. Trodde det var skit, till jag tyckte den rörde på sig. Till min fasa ser jag att den verkligen rör på sig. Ser ut som en mask. Skickar iväg ett sms till Lina och mamma, mina första-hjälpen-kontakter. Lina säger att det är en silverfisk. Googlar på silverfisk. Spyr igen. Jag måste storstäda NU. Måste skrubba varje litet hål och springa jag har i huset. Kliar i huvudet. Undra om silverfiskarna spridit sig till huvudet? Måste ringa pappa, be han komma och täta kaklet i köket. Täta hela lägenheten. Bort med alla springor. Får svar från mamma. Hon säger att jag troligen har fulla badrummet med silverfiskar. Det är vanligt. Jag spyr igen. Nu håller jag på att packa. Dags att flytta. Någon som vill ha min lägenhet? Man får silverfiskarna på köpet.


Moster och Noel


Söndagspynt

Söndag. En ledig sådan, vilket hör till ovanligheten. En oplanerad förmiddag. Ett tråkigt väder utanför fönstret. Öppnade en kär gammal kista ute i hallen och började tömma den på innehåll. Julpynt. Jag älskar julen. Varför inte njuta av några extra dagar tillsammans med julpyntet? Granen sparar jag till slutet av november, början av december. Sedan åker även den fram. Åhh vad jag älskar julen


Idag ska vi fira

Idag är det en stor dag. En viktig dag. För två personer. Mosters älskade hjärtan. Idag blir Noel hela två månader gammal. Dessutom är det Liams dopdag. Grattis älskade pojkar. Med andra ord 15 november, ett ytterst viktigt datum. Självklart har moster fixat paket för denna dag.


Kan själv, galen pii

 

Crazy unge. Energi till tusen. Kan knäcka en hel familj. När man precis plockat upp efter hyss nummer ett, sker hyss nummer två. Ingen tid att spilla. Varje hyss är väl genomtänkt. Du vet vad du ska göra och på vem du ska göra det. Det går snabbt. Snabbt, snabbt, snabbt. Du går fram till saken du ska röra, som du vet att du inte får röra. Du stannar till och vänder dig om och väntar på att någon ska komma. När man väl inser att du ska göra ett hyss, ser man ditt ansikte lysas upp som en sol. Precis när man ska slänga sig fram, utför du hysset. Väl genomtänkt. Skickligt. Och du lyckas i stort sätt varje gång. Genualt. Den nöjda blicken som följer dig sedan. Ja det är svårt att vara bestämt och hålla sig för skratt samtidigt.

 

Mosters lilla crazy unge.


Till Noel, mitt gudbarn

11 november 2009. Ett viktigt datum i mitt liv. I Noels liv. Från och med idag har jag en extra roll i Noels liv. Jag är hans moster. Jag är hans mammas syster. Jag är hans mormor och morfars barn. Från och med idag är jag också Noels gudmor. Jag är stolt, stolt, stolt.

 

Till Noel
Det är ett stort ansvar jag fått. Jag ska vara en viktig del av ditt liv. En extra viktig del i ditt liv. Jag ska följa dig varje dag genom livet. Jag ska stå bakom dig i varje val du gör. Jag ska stötta dig på bästa sätt jag kan. Jag ska ge dig råd och vägledning när du själv inte hittat rätt. Jag ska ALDRIG svika dig. Jag kommer ALDRIG vända dig ryggen. Du ska ALDRIG behöva känna dig oälskad. När du inte orkar kliva upp, ska jag dra upp dig. När alllting känns hopplöst, ska jag göra det meningsfullt. När du pratar, ska jag lyssna. Jag ska lyssna utan att dömma. Jag ska pusha dig att vara egen. Pusha dig att gå din egen väg i livet. Jag ska skydda dig från det onda i världen. Jag ska hjälpa dig igenom det jobbiga i livet. Jag ska ALLTID finnas där för dig. Jag älskar dig mitt älskade gudbarn.

 

Jag önskar du får precis det du vill
Jag önskar dig världen och himlen därtill
Vet att livet väntar på dig
Och att jag alltid ska finnas för dig


Nyklippt

Eller ja igår kväll var jag nyklippt. En sån där riktig superklippning där allt ingår. Fick först middag, sedan låna skrivaren och skriva ut papper till skolan och slutligen en hårstyling. Gillar Linas dropin skarpt. Rekommenderas varmt. Snacka om service på hög nivå. Tack Lina, du är bäst! (och tack Henke för rolig underhållning när du spelade tv-spel. Du kommer gå långt i livet haha)

En liten sneakpeak på hur håret blev. Det vi gjorde var att kapa håret i ungefär samma längd. Med andra ord det långa håret längst fram klipptes av. Resterande håret toppades, en bra bit. Lite uppklippt i nacken och självklart rundade Lina av det hela med en rakning i nacken. Tror hon har har en fetish för rakapparaten.

 


En kärrings plånbok

Skymtade något på marken. En plånbok. En överfylld plånbok. En fet plånbok. Panik. Vad gör man med en upphittad plånbok? Ger den till polisen såklart. Vad är numret till polisen? Man kan väl inte ringa 112 och säga att man hittat en plånbok. Jag ringde istället Lina, nästan polisen. Medan jag gör det kollar jag id kortet. Eftersom plånboken ligger utanför en trappingång chansar jag att personen bor där. Hittar ett postfack som stämmer in. Går upp på andra våningen. Ringer på. En dam öppnar. Ser sur ut. Garanterat en rökare. Frågor om hon heter det som står på id kortet. Vilket hon gör. Ger henne plånboken. Kärringen (ja i detta läge blev det en kärring) frågar då hur jag fått tag i hennes plånbok. I tonen som att hon tror att jag snott den. För just det, jag har ju snott hennes plånbok och sedan går jag snällt tillbaka med den lite senare när jag ledsnat på den. Hon verkade ju inte ens veta att hon tappat den. Suck. Får ett surt tack innan dörren stängs. Som jag älskar trevliga människor

Farsdag

Idag ska vi fira alla pappor. Jag tänkte faktiskt bara fira min pappa, om det är okej. Jag har redan fått ett sms nu på morgonen om en förfrågan om det var okej att öppna presenterna jag skickat med ut i fredags. Svaret blev nej, då jag och Nina köpt presenterna tillsammans. Så han får allt vänta till Nina åkt ut dit. Jag hinner tyvärr inte då jag jobbar heldag (med stängning). Stackars pappa, får längta hela dagen lång efter sina paket.


Grattis världens bästa pappa på farsdag

Ullared på Kanal 5

Såg just Kanal 5 nya storsatsning Ullared. Jag måste säga att det var bättre än väntat. Om inte annat himla roligt att kika på. Finns bra roliga människor här ute i landet. Jag gillade pantertanterna som älskade Robert Wells. Carro såg dock en likhet mellan ena pantertanten och en framtida Sara. Vem vet. Sedan gillade jag familjen vars kvitto var längre än 190 cm och där slutsumman hamnade på 11 000kr. Jag måste ju säga att man kan göra fynd på Ullared. Men vad tusan köper man för 11 000 kr? Min största fundering var hur de ska få plats med allt det där i den lilla röda bilen. Sedan har vi ju dagens favorit. Alla vår älskade blondie. Man vet inte om man ska skratta elller gråta. Googlade på honom och fann detta. Fantastiska. Vår älskade Mattias kommer gå långt här i livet. Speciellt inom musikbranchen. Han har ett öga för musik. En riktig musikalisk ådra i kroppen  ... Och han är ju så himla ... hmm ... snygg. Carro älskar honom redan. Maria, vem vet. Här är kanske din blivande svärson ;)


Simba & Elton, hundkussarna


Semester

Jag har varit på semester. I tre dagar. En alldeles lagom semester. Jag har inte gjort många knop de senaste dagarna. Sovit, varit på hundpromenad, ätit, varit på ytterligare en hundpromenad och sovit. Ungefär så har mina dagar sett ut. Ljuvligt.

Jag känner mig lite som en ny människa. Det gjorde verkligen susen att åka till mamma och pappa för några dagar. Att åter få bli uppassad som ett litet barn. Att få maten serverad på bordet. Att krypa upp i soffan bredvid pappa och kika på en film. Att få vandra i skogen med hundarna. Fantastiska tre dagar. Ytterst lite plugg, ungefär lika med noll. Men vad gör det?

RSS 2.0